“Een bruidsboeket, nù!”

Hove - Cynthia Pelgrims opende in 1983 bloemenhandel Mistletoe aan het Sint-Laureysplein, toen de vierde bloemenwinkel in het kleine Hove. De drie andere verdwenen ondertussen, maar Cynthia gaat gewoon door.

Niet alleen tijdens het weekend of op feestdagen is het gezellig druk in de relatief kleine winkel, ook op een doordeweekse middag is het een komen en gaan van bloemenliefhebbers.

“Na al die jaren ken ik de meeste klanten persoonlijk en dat maakt het hier zo speciaal”, glundert Cynthia. “We hebben niet het grote aanbod dat de tuincentra in de buurt wel hebben, maar service en kwaliteit zijn van in het begin de grote troeven geweest. Samen met mijn twee medewerksters luister ik naar wat de klanten wensen en als ze echt hun gading niet vinden, stoort het me niet als ze terug buiten gaan zonder iets te kopen.”

Cynthia volgt de markt op de voet. “Ik ga geregeld naar demonstraties en vakbeurzen. Op die manier weet ik perfect wat de trends zijn en kan ik kort op de bal spelen. Ook luisteren naar klanten levert dikwijls originele ideeën op.”

De klanten in de winkel voelen zich duidelijk thuis. “Al kom je hier in de zomer binnen om een eenvoudig violetje te kopen, je wordt altijd met een glimlach geholpen”, zegt een dame die trots haar klantenkaart uit haar tas haalt.

Trouwen

De opmerkelijkste anekdote? “Een man die ’s ochtends binnenkwam en een bruidsboeket wou. Toen ik hem vroeg waar en wanneer het moest geleverd worden, zei hij: hier en nu, ik ga dadelijk trouwen.”

Ook al komen de drukste dagen van het jaar er aan, Cynthia en haar team kijken er naar uit. “De sfeer is hier opperbest, het personeel werkt graag en zon- en feestdagen zijn voor hen helemaal geen probleem. Op 29 en 30 december gaan we onze verjaardag uitgebreid vieren. De klanten worden dan ontvangen met een hapje en een drankje en voor elke bezoeker is er een mooi geschenkje. Ook de kerstman mét zijn helper, zullen van de partij zijn.” Na al die jaren is er van stoppen echt nog geen sprake. “Hopelijk kan ik nog lang doorgaan, in wat misschien wel de gezelligste winkel van Hove is.”

Marc De Swert

Bloemenhandel Mistletoe,
Sint-Laureysplein 20, Hove,
mistletoe@skynet.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio