Diamanten op Grote Markt

Antwerpen - Diamant- en juwelenwinkels op de Grote Markt moeten ervoor zorgen dat één van Antwerpens belangrijkste nijverheden beter bekend raakt bij de toeristen. Tegelijkertijd moet de traditionele Diamantbuurt, rond het Centraal Station, aantrekkelijker worden. Dat kan onder meer door beter onderhoud.
Schepen Ludo Van Campenhout (Open Vld) maakte woensdag zijn plannen bekend voor het nieuwe jaar. In zijn rol als diamantschepen wil Van Campenhout ‘de diamant’ meer in de schijnwerpers zetten.

“Als we winkels hebben op de Grote Markt, zullen ook toeristen worden geconfronteerd met dit aspect van Antwerpen. En het kan een manier zijn om hen naar de stationsbuurt te loodsen”, zegt de schepen.

In die buurt wil Ludo Van Campenhout het uitzicht fel verbeteren. “Het onderhoud van het openbaar domein kan beter en we moeten de huisvuilophaling herschikken. Dat zal de buurt een fraaier uitzicht geven.”

Wetgeving
versoepelen
Ook wil de schepen dat de nieuwe federale regering de wetgeving wat betreft diamanthandel versoepelt. “Onder meer de inbeslagnames, wat economisch zwaar weegt in dit soort van handel.”

PVdP
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio