Werknemers Storopack ontsnappen aan vuurzee

Wuustwezel - Een verwoestende brand legde woensdag verpakkingsbedrijf Storopack in de as. Alle aanwezige werknemers geraakten op tijd buiten. De brandweer rukte massaal uit, maar kon niet anders dan het gebouw gecontroleerd te laten uitbranden. De Bredabaan werd de hele dag afgesloten.
Om 10.45u werd er alarm geslagen in het bedrijf, ongeveer 3.000m² groot. In de productieruimte brak om een onbekende reden brand uit.

“Er was geen beginnen aan”, vertelt arbeider Frans Reynaerts. Samen met zijn collega’s geraakte hij op eigen houtje buiten. “We waren met vier of vijf man binnen. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.” Twee werknemers werden wel in shock naar het ziekenhuis gebracht.

Storopack produceert onder meer verpakkingsschilfers uit piepschuim. Erg brandbaar dus, en dat was te merken aan de enorme rookwolk. Die was van heel ver zichtbaar. De brandweer van Wuustwezel kreeg onmiddellijk hulp van korpsen uit de omgeving. Ook de collega’s van het Nederlandse Zundert kwamen helpen: Storopack ligt slechts 500m van de Nederlandse grens.
Bredabaan dicht

“Toevallig hebben we hier enkele maanden geleden een grensoverschrijdende oefening gedaan”, vertelt Erik Janssen van de brandweer Wuustwezel. “Die kennis kwam ons nu van pas.”
Met grote slangen werd bluswater uit de ruime omgeving aangevoerd, ook van over de grens. De buizen lagen deels op de Bredabaan. Die bleef tot ‘s avonds laat afgesloten omdat de brandweer lang moest nablussen.

Peter DE MEYER
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio