Bewoners pakken drugsspuiten aan

Antwerpen - De bewoners van Antwerpen-Noord en de drugshulpverlening zoeken samen naar een oplossing voor de rondslingerende drugsspuiten in hun wijk. Daarbij vragen ze de huisvestingsmaatschappijen om de portalen minder aantrekkelijk te maken voor dealers en verslaafden.
Samenlevingsopbouw Antwerpen-Noord bracht op vraag van een buurtbewoonster Charles Van Dyck van bewonersgroepenkoepel De Bilzen, straatvrijwilligster en districtsraadslid Paula De Bie en de drugshulverleningsector samen. Samen formuleerden ze enkele voorstellen om het probleem van de rondslingerende drugsspuiten aan te pakken.

Inloop- en gebruikersruimte

Hoewel zo’n ruimte eventueel noodzakelijk is, stellen de bewoners wel hun veto tegen zo’n infrastructuur in Antwerpen-Noord. De bewoners willen poolshoogte nemen in Nederland waar zo’n gebruikersruimten bestaan.

Opruimen van spuiten

Het proper houden van een schoolomgeving is soms onbegonnen werk voor de straatvrijwilliger. Daarom wordt een oproep gedaan naar de ouderraden om op zoek te gaan naar bereidwillige ouders. Via een affiche wordt kinderen gevraagd geen drugsspuiten op te rapen.

Folder

De straatvrijwilligers willen een foldertje met het aanbod aan hulpverlening in Antwerpen om aan de verslaafden te geven. De Free Clinic wil die opstellen.

Toezicht en controle
Aan de sociale huisvestingsmaatschappijen wordt gevraagd om maatregelen te nemen tegen het dealen en gebruiken in de portalen, ingangen en kelders van hun complexen.

SVW
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio