“Zenuwen hebben we niet”

Putte - De koninklijke fanfare Sint–Niklaas uit Putte viert volgend jaar haar 190–jarig bestaan en dat willen leden en bestuur niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Voor hun lenteconcert in april hebben ze niemand minder dan het internationaal bekende meisjeskoor Scala kunnen strikken.
De ‘Sociëteitsharmonie Sint–Nicolaus’ zag in 1818 het levenslicht in Putte en werd in 1855 omgevormd tot een fanfare. Dat maakt de fanfare Sint–Niklaas meteen een van de oudste muziekverenigingen in de streek. “Ondertussen zijn we een hedendaags concertorkest met een veertigtal muzikanten, van wie de oudste tachtig is en de jongste elf. We verzorgen concerten, misvieringen en andere plechtigheden en werken mee aan muziekhappenings, dorpsfeesten en wijkkermissen”, vertelt voorzitter Hugo Dyck.

“Naar aanleiding van onze 190ste verjaardag organiseren we in de loop van 2008 diverse festiviteiten. Veruit het belangrijkste is het gezamenlijke concert met het internationaal bekende meisjeskoor Scala, onder leiding van de broers–pianisten–dirigenten Steven en Stijn Kolacny. Ze hebben een heel drukke agenda, maar een van onze muzikanten kent de dirigenten persoonlijk en dat heeft het wat vergemakkelijkt. Speciaal voor hun komst hebben we een werkgroep opgericht die al zes maanden samenkomt. Die werkgroep heeft onder meer voor de sponsoring gezorgd.”

“Samen optreden zit er niet in. Daarvoor hadden we gezamenlijk moeten repeteren en dat was niet mogelijk. In de eerste helft van het concert zorgt onze fanfare onder leiding van dirigent Roger Liekens gedurende vijftig tot zestig minuten voor moderne muziek. Na een halfuurtje pauze brengen de Scala-meisjesstemmen dan verschillende pop- en rockcovers. Zenuwachtig zijn we niet, maar elke woensdag repeteren we wel ijverig. Als je in het voorprogramma van Scala speelt, moet het in orde zijn. Dit concert is alleszins de ideale gelegenheid om de hedendaagse fanfare op een andere manier beter te leren kennen”, besluit Hugo Dyck.

Het lenteconcert vindt plaats op zaterdag 12 april in het gemeenschapscentrum Klein Boom en start om 19.30u. Er is plaats voor achthonderd personen. De kaartenverkoop is al gestart.

Sarah SCHOETERS

Reserveren is verplicht en kan via 0477-75.92.92 (van 18-21u) en
www.fanfaresintniklaas.be of

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio