Heist geeft premies voor huisvesting

Heist-op-den-Berg - De Heistse gemeenteraad heeft beslist om een gemeentelijke premie voor woning-
renovatie en -aanpassing in te voeren. Ook komen er premies voor woningaanpassingen bedoeld voor gehandicapten en bejaarden.
Heist voert de gemeentelijke renovatie- en woningaanpassingspremie in vanaf 1 januari 2008 tot 2013. De renovatiepremie wordt toegekend als een toeslag op de Vlaamse renovatie- en woningverbeteringspremie.

”Voor deze premies komen onder meer funderings- en waterdichtingswerken, werkzaamheden aan binnen- en buitenmuren, vernieuwingen van draagvloeren, dakwerkzaamheden, vervanging van buitenschrijnwerkerij, vernieuwing van sanitair, het plaatsen of vernieuwen van centrale verwarming en de uitbreiding van een te kleine woning in aanmerking”, legt schepen Jef Marien (CD&V/N-VA) uit. “Onze premie bedraagt twintig procent van het door Wonen-Vlaanderen toegekende bedrag, met een maximum van 750 euro op de renovatiepremie en 500 euro op de verbeteringspremie.”

Voorts voert Heist ook een premie in voor aanpassingen aan woningen bedoeld voor gehandicapten en bejaarden, zodat deze langer in hun eigen woonst kunnen blijven. Ook deze premie wordt toegekend als toeslag op Vlaamse premies. De Heistse toeslag bedraagt 25 procent, met een maximum van 500 euro.
Oppositieraadslid Mario De Preter (Gemeentebelang) vroeg op de gemeenteraad om de premies op te trekken. ”Wie biedt meer?” repliceerde schepen Marien.

PA
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio