Definitief einde van Radio Pallieter

Lier - Met het wegnemen van de veertig meter hoge zendmast is er woensdag een definitief einde gekomen aan Radio Pallieter. De lokale radio was gedurende 25 jaar de favoriete zender van heel wat Lierenaars.
Stichter-voorzitter Jan Ceulemans zag met lede ogen toe hoe de zendmast werd gedemonteerd. Samen met Ronny Theunis nam hij in 1981 het initiatief om met een lokale radio te beginnen. “Nonkel Gust Van Rompaey kroop mee op het dak om de eerste zendmast van zes meter hoogte te plaatsen. In de beginjaren gebeurden de uitzendingen illegaal, daarom hadden alle dj’s een schuilnaam. Mij kenden de mensen als ‘de Jackemo’. De eerste zender was een bakje dat op een houten plank was gemonteerd. Met slechts een paar watt geraakte het radiosignaal toen tot in Antwerpen”, vertelt Jan Ceulemans.

“Dat we in 2004 geen nieuwe zendvergunning kregen, deed me enorm veel pijn. Het laatste programma presenteerde ikzelf samen met Jo Van Riet. In al die jaren veranderde Radio Pallieter enkele keren van roepnaam en telden we een paar honderd medewerkers”, aldus Jan Ceulemans.

CVR
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio