Golfschool blijft onzeker

Nijlen - Karolien Stoelen uit Kessel (Nijlen) had aan de Steynehofweg graag een golfschool aangelegd. Maar zowel de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (gecoro) als de bestuurscommissie ruimtelijke ordening hebben die plannen negatief geadviseerd. Karolien Stoelen geeft de moed niet op en hoopt dat de provincie de plannen wel goedkeurt.
Een van de belangrijkste argumenten van de gemeentelijke adviesraden is dat de weilanden waarop de golfschool zou komen, in landbouwzone liggen. Ze omvormen tot recreatiegebied blijkt niet evident. “Ergens had ik dat wel verwacht, maar het gaat hier om kleigrond waar geen enkele landbouwer op zit. Bovendien is het volledig privé en vrij van pacht”, vertelt Karolien Stoelen. Zelf speelt ze al enkele jaren golf, maar daarvoor moet ze uitwijken naar Olen.

Het oorspronkelijke plan was om op de gronden, die omgeven zijn door tachtig hectare bos, een golfschool van acht hectare aan te leggen. “Die zou bestaan uit een afslagplaats, een putting- en chippinggreen, enkele holes, een gezellig clubhuisje en een parking aan de straatkant”, schetst ze.

Volgens de bestuurscommissie ruimtelijke ordening is er geen ontsluiting voor het verkeer en mag bovendien op die locatie niet worden gebouwd. “Ik kan het dossier nog doorsturen naar de provincie. Daar ben ik niet gebonden aan de beperking van acht hectare, maar kan ik een aanvraag indienen voor negen holes. We hebben nog een weide die aansluit op deze grond en misschien is een groter gebied wel de moeite om recreatiezone van te maken. Het golfmemorandum vraagt alleszins nieuwe terreinen en ook Vlaams minister van Sport Bert Anciaux wil de prijs van golf verlagen. Normaal mag je niet starten in een golfclub zonder dat je een golfvaardigheidsbewijs hebt en dat kost al snel enkele duizenden euro. Bij ons zouden de mensen dan lessen kunnen volgen, zodat ze op een democratische manier de sport kunnen beoefenen. En als we dan toch groter gaan, zou er misschien wel een club kunnen bijkomen. Dat zou onze gemeente een toeristische, recreatieve en sportieve uitstraling geven”, besluit ze.

Sarah SCHOETERS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio