t-groep groeit het snelst

Mechelen - T-groep Mechelen, dat uitzend- en human resourcesdiensten aanbiedt, is qua personeelsbestand het snelst groeiende bedrijf in de regio. Dat blijkt uit de cijfers van de Trends Top 30.000 voor 2006.
Met een aangroei van bijna achthonderd personeelsleden steekt t-groep Mechelen Van Hool in Koningshooikt (Lier) voorbij en wordt het de tweede grootste werkgever in de regio. De Lijn in Mechelen klimt boven de zevenduizend personeelsleden en blijft daarmee met ruime voorsprong de grootste werkgever. Het bedrijf handhaaft zich hiermee riant op de derde plaats in de provincie.

Ook Telenet, dat in 2005 zijn omzet haast zag verdubbelen en bijna driehonderd nieuwe werknemers in dienst nam, wist nog een groei te realiseren. In het Mechelse telecombedrijf konden nog eens tweehonderd extra krachten aan de slag. Ook qua omzet wist Telenet enkele plaatsjes te klimmen in de top tien uit de regio (zes naar vier). Buiten Pfizer noteerden alle bedrijven in de top tien een lichte personeelsaangroei. Waterwegen & Zeekanaal en Schering-Plough Labo sluipen de top tien binnen.
Alleen van Corus Aluminium in Duffel is zowel in de top tien van het aantal personeelsleden als qua omzet geen spoor meer te vinden. Maar dat heeft te maken met de overname door Aleris Aluminium vorig jaar.

In de omzettabel is Mazda Motor Logistics de uitgesproken nummer één. Met een omzet van 4,273 miljard euro blijft het bedrijf ruim derde in de provincie en stijgt het naar de achtste plaats in de nationale top 100. Alleen De Lijn moet terrein prijsgeven. De vervoermaatschappij haalt weliswaar 34 miljoen euro meer omzet, maar wordt voorbijgesneld door Du Pont, Telenet en VF Europe Bornem.

Bart ROGGEMAN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio