Herentals bouwt feestje voor een deken

Herentals - In zaal ’t Hof op de Grote Markt in Herentals is het op vrijdag 14 december fuiven geblazen voor het goede doel. Initiatiefneemster Lien Avonds (28) schenkt de opbrengst van de derde editie van Shaken voor een Deken aan een meisjesweeshuis in de Indiase metropool Calcutta.
Na haar studies muziektherapie trok Lien Avonds eind 2003 naar India voor vrij­willigerswerk. “Iets wat ik op dat moment echt wílde doen”, vertelt de jongedame. “Zo kwam ik terecht in het Moeder Theresahuis en later in het weeshuis Save The Children Home in Thakurpukur, een sloppenwijk in Calcutta. Het weeshuis telt zo’n 180 meisjes van vier tot achttien jaar oud. Ik gaf aan de kinderen Engelse les met muziek.”

Het werk in India heeft een dubbele indruk nagelaten. Er is de armoede enerzijds en de mooie momenten met de kinderen in het weeshuis anderzijds. “Het was ongelooflijk om samen met de Indiase jongeren Kerstmis te vieren. Voor iedereen hadden we een rode kerstmuts gemaakt. We hebben een huizenhoog kampvuur aangestoken en massa’s frietjes gebakken, met kipfilet. Groot feest voor de kinderen, want vlees eten ze nooit omdat het gewoonweg te duur is.”

Schoolkosten
Voor het derde jaar op rij organiseert Lien Shaken voor een Deken, een fuif met lounge­bar voor een goed doel. “Hoe je het ook draait of keert, we hebben het beestig goed hier. Tegelijk leven we in een maatschappij waarin we veel met onszelf bezig zijn. Een keer per jaar wil ik me voluit engageren voor iets dat niet voor mezelf is. Met de fuif wil ik niet enkel een beroep doen op de portemonnee van de mensen, maar hen ook een fijn feestje bezorgen.”

De opbrengst van het initiatief gaat naar het weeshuis. “Waar ze het geld meer dan goed kunnen gebruiken. Niet alleen voor voeding, maar ook voor schoolkosten. De helft van de meisjes gaat niet naar school door het hoge inschrijvingsgeld. Het zou mooi zijn om al enkele kinderen de kans te kunnen geven om les te volgen.”
De loungedeuren gaan vrijdag open om 19u, de fuif start om 21u.

Caroline HAVERANS
0485-34.30.30
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio