Bezieler toerisme neemt afscheid

Vosselaar - Toerisme Vosselaar heeft zijn medestichter René ­Woestenborghs (81) in de bloemetjes gezet. De voormalige onderwijzer gaf na ruim twintig jaar de fakkel als voorzitter van de toeristische dienst door aan André Melis. ”Vosselaar heeft veel te bieden”, promoot René Woestenborghs.
René Woestenborghs stond in 1984 mee aan de wieg van de VVV, nu dienst Toerisme, van Vosselaar. Meer dan twintig jaar lang heeft hij ernaar gestreefd om de aantrekkingspolen van de gemeente in de kijker te plaatsen.

Twee jaar geleden gaf René als voorzitter van de toeristische dienst al de fakkel door aan ­André Melis. Omdat zijn vrouw ziek is, wil hij zijn dagen vooral doorbrengen als mantelzorger.

Toerisme Vosselaar zette René officieel in de bloemetjes met een geschenk in de vorm van een foto­collage over Vosselaar en Vosselaarse pralines.

”Ik heb altijd heel graag voor de toeristische dienst gewerkt omdat we de typische kenmerken van Vosselaar konden benadrukken”, vertelt René Woestenborghs. ”De restauratie van het Mariapark, de plaatsing van de hoogtepaal op de Konijnenberg en de restauratie van de Looypaal zijn belangrijke verwezenlijkingen. Als ik nu met de fiets door Vosselaar rijd, kom ik plaatsen tegen waaraan de hele toeristische ploeg heeft gewerkt.”

René zorgde ook mee voor de restauratie van de grafzerk van Adriaan Ghys, voor de fietsroute het Achtzalighedenpad en voor het monument aan de woning van Emiel Van Hemeldonck.
”Ik heb thuis heel veel dossiers over de geschiedenis van de Kempen. Studenten die een eindwerk willen maken, komen vaak bij me aankloppen”, vervolgt Renés. ”Ik ben blij dat de toeristische dienst blijft bestaan en de opvolging verzekerd is.”

BVDL
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio