Herenthoutse begroting brengt geen verrassing

Herenthout - De begroting 2008 leverde geen verrassingen op. Er staan de Herenthoutenaars in 2008 geen belastingsverhoging of uitzonderlijke investeringen te wachten.
De gemeenteraad keurde de begroting 2008 goed. De zitting startte een uur eerder dan normaal. Maar de gevreesde marathonvergadering bleef uit. “Dat is dankzij het voorbereidende werk van de financiële commissie. In dit nieuwe orgaan zetelen twee leden van elke partij. Zij bogen zich de voorbije maanden al over de begroting. Het belangrijkste aandachtspunt is dat we fors investeren in administratief personeel”, accentueert burgemeester Roger Gabriëls (GBL).

In de begroting viel verder weinig groot nieuws te rapen. De klassieke retributies veranderen nauwelijks. De Herenthoutenaar zal volgend jaar niet meer belasting betalen. Ook niet minder. “Het grote nieuws is dat er geen verandering komt”, geeft ook oppositielid Jan Van Dijck (sp.a-Spirit) toe. “Onze partij had graag de retributies van Diftar aangepast. Volgens de meerderheid kan dit niet omdat IOK geen tijd heeft hier werk van te maken. Daarom pleitten wij ervoor om de huur op vuilnisbakken af te schaffen. Dat amendement is verworpen.”
Grote investeringen plant het nieuwe bestuur niet. De heraanleg van de Uilenberg staat op het programma. Maar die werkzaamheden stonden al in de vorige begroting en zijn enkel opgeschoven.

De raad volgde niet de geplande dagorde. Schepen van Financiën Stijn Raeymaekers (Eenheid) kwam rechtstreeks van het moederhuis. Zijn echtgenote was net bevallen van een flink zoontje, Arno. Vandaar dat de voltallige raad het eens was om de begroting een halfuurtje uit te stellen.

StLa

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio