Omwonenden nemen afwachtende houding aan

Arendonk - Het actiecomité Behoud van ons nest is niet van plan hevige protestacties op touw te zetten tegen het nieuw lokaal bedrijventerrein. Maar dat wil niet zeggen dat ze helemaal akkoord gaan met wat op tafel ligt.
120 bewoners van Huiskens, Hoge Mauw, ­Klotputten en Berendonk zakten dinsdagavond af naar de vergadering van ’Behoud van ons nest’. Veel personen, evenveel meningen. Dat was ook hier de teneur. Er waren wel wat heethoofden die geen enkele vierkante millimeter ingekleurd wilden zien als bedrijfsterrein. Maar een groot deel van de aanwezigen kon toch begrip opbrengen dat er een klein bedrijven­terrein in hun buurt wordt ingeplant, mits enkele aanpassingen.

Van zwarte vlaggen, demonstraties en fakkeltochten naar de kerststal tegen het plan zoals vijf jaar geleden is evenwel geen sprake. “Voor veel bewoners zitten er toch enkele pijnpunten in het voorontwerp”, vertelt woordvoerder Karel Maes. “De parking voor vrachtwagens is daar onder meer een van. Ook het voornemen om verkeerslichten op de Huiskens te zetten, zien heel wat mensen niet zitten. Die weg gaat dan snel verzadigd zijn, waardoor het verkeer de Berendonk als sluipweg gaat nemen.”

Het actiecomité heeft de bewoners enkele weken de tijd gegeven om al hun bedenkingen, zowel positieve als negatieve, aan hen over te maken. Na de feestdagen komen ze dan naar buiten met een gezamenlijk standpunt.

DS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio