Kerstboom zamelt geld in

De firma SMS­Commerce heeft een website opgericht om geld in te zamelen voor het goede doel. Op www.smskerstboom.com zie je een kerstboom met slingers. Met een eenvoudige sms kan je die doen oplichten of doven. Per sms’je gaat er een bijdrage naar Make-a-Wish, een organisatie die wensen van zieke kinderen vervult.

In de hoek van het kantoor van SMSCommerce staat een kerstboom. In plaats van een kerststal, staat er een webcam naast. De vreemde opstelling past in een actie van het bedrijf. “We wilden eens laten zien wat er allemaal mogelijk is met een sms”, zegt Mathias Vissers van SMSCommerce. “En met de eindejaarsdagen wilden we iets doen voor een goed doel.”

“In de kerstboom hangen drie slingers met allerlei gekleurde lampjes”, legt Mathias uit. “Een blauwe, een witte en een rode. Van thuis uit kan je die slingers bedienen.” Ik neem de proef op de som, volg de instructies op de website en stuur een sms’je ‘rendier uit’ naar 7530. Via de webcam zie ik dat die boodschap onmiddellijk de rode slinger en het rendier dooft.

Wafelbak

Het sms’je kost 1,5 euro. “De gsm-operatoren houden wat geld achter”, verklaart ­Mathias, “Maar wij verdienen er niets aan.”

De opbrengst van de sms’jes gaat naar Make-a-Wish foundation. De vereniging probeert de levenswens van jonge terminale patiënten waar te maken. “We hebben gekozen voor een lokaal doel. Hun provinciale hoofdzetel zit ook in Turnhout”, verklaart Mathias. “De organisatie is heel enthousiast. Voor hen is het ook eens iets anders dan een wafelbak.”

Je kan de hele maand december nog sms’jes sturen. “De boom blijft staan tot de eerste week van januari”, vertelt Mathias. “Wanneer iedereen stilaan zijn kerstboom opruimt, doen wij die van ons ook weg.”

Marian MICHIELSEN

www.smskerstboom.com

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio