“Topdag uit ons bestaan”

Essen - In Essen is het nerveus aftellen tot zaterdag. “Dit wordt de topdag uit ons bestaan”, zegt Francis Michiels in naam van de organiserende wielerclub Molenheidevrienden.
“Begin dit jaar was er hier en daar te horen dat onze cross niet langer in de Gazet van Antwerpen Trofee zou opgenomen worden en dat we de eer aan Overijse moesten laten. Zover is het gelukkig niet gekomen. Integendeel, met de allereerste rechtstreekse televisieuitzending van onze veldrit, beleven wij het summum dat je als organisator kan meemaken.”

“Heel Essen spreekt ervan en leeft mee. De veldrit is hier talk of the town en het spreekt voor zich dat zowat alle politici present zullen tekenen.”

“Vanwege de tv-uitzending zijn er enkele wijzigingen aangebracht aan het parcours. Toch is er in vergelijking met vroeger niet zoveel veranderd. Dat het rennersdorp nu centraal komt te liggen vlak bij de startplaats, is wel een grote verandering. Uiteraard zal er ook een pak meer volk aanwezig zijn vanwege de Sterrencross die we ook al in de schoot geworpen kregen. Zoiets spreekt altijd een pak mensen aan die anders niet zouden komen. Echt, we kijken bijzonder enthousiast naar zaterdag uit.”

KLe

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio