Overvaller riskeert bijkomende straf

Geel - Thomas Meeus (39) uit ­Nijlen moest zich voor de rechter in Turnhout verantwoorden voor gewapende overvallen op de winkels Torfs in Geel en E5 Mode in Herentals.
Tijdens zijn penitentiair verlof in augustus en in september pleegde Thomas Meeus gewapende overvallen bij schoenenwinkel Torfs in Geel en kledingwinkel E5 Mode in Herentals. Hij is ook verantwoordelijk voor drie inbraken in ­Nijlen, waaronder twee keer in café Den Bonten Os.

Thomas Meeus is vooral bekend als lid van de zogenaamde Tecnobende. Samen met Tom H. pleegde hij in 2002 en 2003 veertig overvallen. Daarvoor kreeg hij acht jaar cel.

”Hij greep opnieuw naar drugs en zware diefstallen”, zei openbare aanklager Peter Van Der Flaas. ”De beklaagde stond dicht bij zijn voorwaardelijke invrijheids­stelling. Ik kan niet anders dan hem de rekening presenteren en een zware straf eisen.”

Zijn advocaat, meester Bart ­Vosters was niet akkoord met een nieuwe gevangenisstraf. ”Hij zocht begeleiding, maar omdat het te lang duurde, nam hij de verkeerde beslissing. Hij heeft zichzelf al genoeg gestraft. Zijn voorwaardelijke invrijheids­stelling is toch al ingetrokken. Van de acht jaar cel moet hij nog vier jaar uitzitten.”
De rechtbank velt een vonnis op 19 december.

BVDL
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio