Dieven halen spaarpotjes leeg

Kasterlee - Inbrekers hebben woensdagochtend de gemeentelijke sporthal Duineneind en motel Cleo in Kasterlee geplunderd. Daarbij hadden ze het uitsluitend op geld gemunt. Daarbij haalden ze zowel spaarpotjes van sportclubs als van kinderen leeg. Mogelijk gaat het om dezelfde daders.
Uitbater Karel T’Syen woont zelf met zijn gezin in motel Cleo op de Turnhoutsebaan in Kasterlee. “Ik hoorde vanmorgen (woensdag, red.) wel gestommel, maar ik dacht dat enkele gasten vroeg vertrokken. Dat gebeurt wel meer, zodat ik er verder geen aandacht aan besteedde. Tot ik later beneden kwam en zag dat heel wat deuren waren geforceerd.”

De inbrekers vernielden drie binnendeuren, al is nog niet volledig duidelijk hoe ze het motel zelf zijn binnengedrongen. “Op de buitendeur zijn niet echt braaksporen te zien. Binnen haalden ze alles overhoop. De feiten zijn door onze bewakings­camera gefilmd. Op de beelden zijn twee mannen zonder ­bivakmutsen te zien.”

De daders gingen aan de haal met de handtas van zijn vrouw, wat kleingeld uit de kassa en de spaarpotjes van de kinderen. “Ons kleinste kind was onlangs jarig, al zijn verjaardagscentjes zijn nu weg. Andere spullen zoals een camera lieten ze liggen. De daders waren puur op het geld uit.”

Cafetaria

Een sterk gelijkend verhaal weerklinkt in sporthal Duinen­eind in de gelijknamige straat. “De inbrekers hebben drie deuren geforceerd en ons bureau overhoop gehaald”, zeggen sporthal­verantwoordelijken Els Roefs en Cindy Cools. “Ze maakten zo’n 65 euro uit de geldschuif buit. Gelukkig hadden we de grotere sommen onlangs nog weggebracht.”

Ook in de cafetaria maakten de criminelen het bont. “Alle schuiven waren opengetrokken en de toog lag vol papier”, zegt uitbater Frans ‘Sus’ Timmermans. “Uit onze kassa roofden ze zowat 2.000 euro aan muntgeld. Daarnaast haalden ze alle spaar­potjes van de sportclubs leeg. Dat zijn er een stuk of twaalf, die samen makkelijk 1.000 euro bevatten. Al de rosse centjes en de elektrische toestellen lieten ze achter.”

Hans OTTEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio