Dochter Hasseltse burgemeester uit kleren

Als topfotograaf Henk Van Cauwenberg met zijn showbizzkalender op de proppen komt, beseffen wij weer dat er een heel jaar op zit. Maar blijkbaar heeft Henk niet het alleenrecht op pikante kalenders. Het bewijs werd gisteren op onze desk gedropt. Op de cover: de dames van basketbalploeg Jaga Radiators Hasselt.

ecoolen

BR>

Textielarmoede alom, zo leert een vluchtige blik van de zwart-wit kalender. Al is het gehalte aan wol en garen net hoog genoeg om het label ‘naaktkalender’ te ontlopen. De dames van basketbalploeg Jaga Radiators Hasselt wilde dit jaar wel eens iets anders doen dan wafels bakken om de clubkas te spijzen. Manager Harry Snellings knikte goedkeurend bij het idee om een ietwat gewaagde kalender op de markt te brengen. Hij zou gek zijn om het niet te doen.

Marjan Reynders

Opvallende verschijning in deze editie is Marjan Reynders, dochter van de Hasseltse burgemeester. Ondergebracht bij de maand april bivakkeert ze in korte broek, bh-loos, en de ontblote lichaamsdelen netjes afgedekt met een Spalding-basketbal. “Vind je ze goed?”, checkt Marjan even. Een vraag van ondergeschikt belang, lijkt ons. Wat vond vader van de foto’s? “Heel mooi, heeft hij gezegd (lacht). Hij was tevreden. Een hele geruststelling.”

“Het is de tweede keer dat ik aan zo’n kalender meewerk. Het blijft een leuk idee. Dat hebben we vorige vrijdag ook gemerkt aan de reacties bij de voorstelling van de kalender op de club.” “Ik, een model? Néé, ik blijf gewoon lekker sporten, hoor.”

Vijf euro

Wie de meiden van JR Hasselt wil steunen, betaalt vijf euro vor de textielarme jaarkalender. Te bestellen via deze website: