Antwerpse jeugdtheater Het Paleis viert in 2008 tienjarig jubileum

Het Paleis bestaat in 2008 tien jaar en dat zullen de bezoekers van de vroegere KJT aan het Theaterplein in Antwerpen geweten hebben.

Belga

Het ganse jubileumjaar zet het Antwerpse kinder- en jongerentheater diverse specifieke projecten op in plaats van één groot verjaardagsfeest te organiseren.

Het Paleis wil in 2008 tien maanden koppelen aan tien beleidsaccenten, want een echt verjaardagsmoment komt er niet. De organisatie heeft zijn geschiedenis naar eigen zeggen te danken aan de fundamenten van zijn voorganger, het Koninklijk Jeugdtheater. Niet alleen in leeftijd, maar ook in naambekendheid en in een vanzelfsprekende subsidieondersteuning.

Tien jaar wordt daarom een dialoog met de niet-aanwezige toeschouwer, de media, de begeleider, de overheid, de collega's, de toekomstige spelers, de genieter, het leeftijdloze kind, de toeschouwer en de podiumkunstenaar, klinkt het. 2008 is ook het jaar waarin het meerjarenplan 2010-2013 wordt geschreven.

Directeur Barbara Wyckmans vindt het belangrijk om vanuit het meerjarenperspectief keuzes te maken die levenskansen bieden op lange termijn.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio