Nederland pakt openbare seksplaatsen aan

De struiken en bosjes rondom de Hoornseplas in het Groningse Haren zijn vanaf volgend jaar verboden gebied.

Belga

Bezoekers van de recreatieplas die zich in de bossages ophouden, kunnen rekenen op een boete. Dat zei voorzitter Mark Boumans van het Meerschap Paterswolde dinsdag.

Met de maatregel hoopt het Meerschap een einde te maken aan seksuele ontmoetingen die daar vaak plaatsvinden. Volgens Boumans neemt de overlast in het gebied steeds meer toe. Er zouden volgens hem seksfeestjes worden georganiseerd en ook zou het er bezaaid liggen met condooms en tissues.

Om daaraan een einde te maken, heeft het Meerschap, samen met de politie, de gemeenten Groningen, Haren en Tynaarlo een pakket aan maatregelen opgesteld. Eén van die maatregelen is de aanpassing van de algemene plaatselijke verordening, waardoor het verboden wordt de bosjes te betreden.

Er worden extra politiemensen en opsporingsbeambten ingezet om te controleren of het verbod wordt nageleefd, aldus Bouman. Ook hebben de partijen volgens hem besloten een deel van de struiken flink te snoeien en wordt het parkeerterrein bij de plas alleen toegankelijk voor omwonenden.