Steekpartij Sinterklaasfeest: vijfde verdachte opgepakt

De politie heeft een vijfde verdachte opgepakt van de steekpartij tijdens een Sinterklaasfeestje op 2 december aan de Dageraadplaats.

Belga

Het gaat om een 13-jarige, die dinsdag voor de jeugdrechter werd geleid. Het parket vroeg om hem passende maatregelen op te leggen, zo meldt Dominique Reyniers van het Antwerpse parket.

Eerder werden ook al twee 18-jarigen, een 17-jarige en een 12-jarige opgepakt. De twee meerderjarigen werden aangehouden voor zware slagen. De raadkamer heeft voor beiden inmiddels ook de aanhouding bevestigd. De twee minderjarigen werden in een instelling geplaatst.

Tijdens het Sinterklaasfeestje waren enkele kinderen buiten aan het spelen, toen ze door een aantal jongeren werden lastig gevallen. Ze gooiden met rotjes, waarop de kinderen terug naar het café liepen en hun ouders verwittigden.

Die kwamen mee naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. Een ouder zou een van de jongeren een tik hebben gegeven, waarop een schermutseling ontstond. Vier ouders raakten daarbij gewond: twee kregen messteken in de benen, de twee anderen werden geslagen met een verkeersbord.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio