Verkeershinder verwacht door werken aan brug over E40 in Ternat

Dinsdagavond rond 21 uur starten de werken aan de brug over de A10 (E40) in Ternat.

ksleurs

De werken zullen duren tot donderdagmorgen en gebeuren telkens 's nachts (tussen 21 uur en 5 uur) om de verkeershinder tot een minimum te beperken. De Dienst Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant verwacht tot middernacht aanzienlijke vertragingen.

Het betreft werken aan de nieuwe brug over de E40 in Ternat, ter hoogte van de Donkersstraat. De komende drie dagen worden daar nieuwe metalen liggers geplaatst. Om de werkzaamheden op een veilige manier uit te voeren wordt de E40 in beide richtingen afgesloten tussen afrit 20 in Ternat en het complex met de R0 in Groot-Bijgaarden. Het verkeer op de E40 zal worden omgeleid.

Het verkeer uit de richting van Gent wordt omgeleid via afrit 19 naar Aalst langs de N45 en N28 naar Ninove en verder via N8 naar Dilbeek en Brussel. Het verkeer richting Zaventem-Luik wordt omgeleid via afrit 20 naar Ternat langs de N285 en de N9 Asse en de N8 Dilbeek. Ook wie richting Anderlecht-Bergen moet, moet er af via afrit 20 en zo langs de N8 in Dilbeek naar Ternat.

Het verkeer uit de richting van Zaventem (buitenring) wordt omgeleid via afrit 10, richting Asse, langs de N9 tot voorbij het centrum van Asse, en verder via de N285 tot de oprit in Ternat. Het verkeer uit de richting van Anderlecht (binnenring) wordt omgeleid via uitrit 13 Dilbeek naar de N8 tot Ninove en verder via de N45 tot de oprit in Aalst.

Wie uit de richting van Brussel-centrum komt en de E40 op wil, moet via de buitenring naar afrit 13 Dilbeek, om dan via de N8 tot Ninove en verder via N45 tot de oprit in Aalst te rijden.

De verkeerslichten op de omleggingswegen worden aangepast aan de verwachte verkeersstromen. De geschatte verliestijd bedraagt naar schatting 30 minuten maar zou volgens de Dienst Verkeer Vlaams-Brabant vooral tussen 21 uur en middernacht stevig kunnen oplopen.