Ryanair vliegt vijf nieuwe bestemmingen aan uit Charleroi

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair vliegt vanaf 5 maart op vijf nieuwe bestemmingen vanuit Brussels South Charleroi Airport. De verbinding met Londen Stansted wordt wel opnieuw stopgezet. Dat heeft de baas van Ryanair, Michael O'Leary, dinsdag aangekondigd tijdens een persconferentie.

Belga

Ryanair doet er vanaf maart Bergerac, Limoges, Perpignan (alle drie in Frankrijk), Porto (Portugal) en Zaragoza (Spanje) bij. Om de vijf nieuwe verbindingen mogelijk te maken, wordt de luchthaven van Charleroi de basis van een vijfde Boeing 737-800. Ryanair stopt ook met de route Charleroi-Londen Stansted. Die verbinding werd pas halverwege dit jaar opnieuw opgestart.

De luchtvaartmaatschappij zal zo 26 bestemmingen aanvliegen vanuit Charleroi. Die moeten goed zijn voor 2,5 miljoen passagiers op jaarbasis, aldus Ryanair.

O'Leary haalde dinsdag opnieuw uit naar de Europese Commissie en haar houding in het dossier rond staatssteun aan onder meer KLM-Air France en Lufthansa. Ryanair, dat in 2004 zelf een deel van Waalse overheidssteun moest terugbetalen van de Europese Commissie, klaagde begin november nog de Commissie aan omdat deze klachten over Franse staatssteun aan de luchtvaartgroep KLM-Air France niet had onderzocht.