Gent heeft beste website van alle steden en gemeenten

De stad Gent heeft de beste website van alle Vlaamse en Brusselse gemeenten. Dat blijkt uit de jaarlijkse doorlichting die het studieburau Indigov maakt van de gemeentelijke websites.

Belga

Daaruit blijkt dat de kwaliteit van de gemeentelijke sites verbetert, zij het erg langzaam.

De vernieuwde site van de stad Gent biedt een grote hoeveelheid informatie, is gebruiksvriendelijk en stijlvol en dat kan enkel dankzij een goed doordachte visie, zeggen de onderzoekers.

Globaal genomen verbetert de kwaliteit van de gemeentelijke websites, maar dit is een traag proces. Grootste pijnpunt is het uitblijven van de elektronische dienstverlening. Meer dan 40 pct van de gemeenten heeft nog geen e-loket.

Grotere gemeenten geven per inwoner meer geld uit aan ICT en de kwaliteit van de centrumsteden ligt dan ook boven het gemiddelde. Toch bewijzen kleine gemeenten als Lennik en Kampenhout, die beide in de top tien staan, dat met beperkte middelen ook goede resultaten mogelijk zijn. Dat bewijst ook de relatief kleine gemeente Zwijndrecht, die met een nieuwe website vanuit het niets meteen naar de tweede plaats spring.