Werkwinkels blijven open

De Werkwinkels van Nijlen en Puurs blijven open. Dat zegt burgemeester van Puurs en Vlaams parlementslid Koen Van den Heuvel (CD&V) aan Gazet van Antwerpen. De contactpunten in Sint-Katelijne-Waver en Sint-Amands zullen dan weer wel sluiten.

Bij de lokale Werkwinkels kunnen mensen terecht voor persoonlijk advies en andere informatie in verband met werk en opleidingen. De Werkwinkels van Berlaar-Nijlen en Puurs werden de laatste weken genoemd als mogelijk te schrappen afdelingen. De Puurse bugemeester Koen Van den Heuvel kaartte de mogelijke sluiting samen met voorzitter Bart Dom van Werkwinkel Berlaar-Nijlen aan op 11 oktober in Gazet van Antwerpen. Enkele dagen later gaf ook het kabinet van minister-president Kris Peeters (CD&V) aan dat het de zaak zou opvolgen. Uiteindelijk blijkt het niet tot een sluiting te komen.

”Ik heb bericht gekregen van het kabinet van minister van Werk Frank Vandenbroucke (sp.a) dat de Werkwinkels van Puurs en Nijlen open blijven. Ze stonden op de lijst van mogelijk te schrappen Werkwinkels in onze regio, maar daar ziet de minister nu van af. De gevreesde rationalisatie komt er dus niet. De minister wil de Werkwinkels de tijd geven om zich te ontwikkelen. Ook directeur Roland Verbeeck van VDAB Mechelen heeft me dat bevestigd. Ik ben zeer tevreden dat deze Werkwinkels niet gesloten worden. Na de recente herstructureringen bij bedrijven uit de streek, zou het een slecht signaal geweest zijn om Werkwinkels te sluiten”, geeft Koen Van den Heuvel aan.

Berlaar

Voor de kleine contactpunten in Sint-Katelijne-Waver en Sint-Amands is er dan weer slecht nieuws. ”Daarover is beslist dat ze moeten sluiten. We wisten dat daar weinig aan te veranderen zou zijn. Voor het contactpunt in Berlaar zal met het gemeentebestuur gepraat worden over wat er zal gebeuren. Daar komt mogelijk nog een positieve slotsom uit de bus”, verwacht Van den Heuvel.

Bert PROVOOSTMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio