Straf met uitstel voor doodrijden van bromfietser in Antwerpen

Hendrik P. (36), die vorig jaar een bromfietser doodreed in Antwerpen, is door de politierechter dinsdag veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel. Hij kreeg ook een boete van 3.300 euro, waarvan de helft effectief, en een rijverbod van zes maanden, waarvan 1,5 maand effectief.

Belga

De man, die als taxichauffeur werkt, mag in die periode wel in de week rijden, maar moet in het weekend zijn wagen aan de kant laten staan.

Het ongeval gebeurde op 18 april 2006 op het kruispunt van de Jan Devoslei met de Camille Huysmanslaan. Het slachtoffer, een 50-jarige Albanees uit Boechout, was met zijn bromfiets op weg naar zijn eerste werkdag als mecanicien.

Hij werd op het kruispunt door de BMW van de beklaagde opgeschept en overleed ter plaatse. Hendrik P., een Nederlander die in Antwerpen woont, beweerde dat het licht op groen stond, maar volgens getuigen en deskundigen had hij het rode licht genegeerd en reed hij ook te snel.

De nabestaanden van het slachtoffer hadden zich burgerlijke partij gesteld en kregen een morele schadevergoeding van in totaal 17.500 euro toegekend. Materieel kregen ze een euro provisioneel.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio