'Werkgevers behouden vertrouwen in rekrutering'

De Belgische werkgevers verwachten de volgende drie maanden een lichte toename van de rekruteringsactiviteit. Dat blijkt dinsdag uit de barometer van uitzendbedrijf Manpower voor de tewerkstellingsvooruitzichten voor het eerste kwartaal van 2008.

Belga

In Vlaanderen en in de sector van financiën en diensten aan bedrijven tonen de werkgevers zich bijzonder optimistisch, zo blijkt. Toch zijn de algemene prognoses opnieuw eerder gematigd positief en blijven ze zwakker dan een jaar geleden.

Van de 756 in België bevraagde werkgevers voorspelt 10 procent, net als tijdens het vorige kwartaal, een personeelsuitbreiding. Wel verwacht dit keer slechts 2 procent een inkrimping en 85 procent een status-quo.

Dat brengt de nettotewerkstellingsprognose - het verschil tussen het percentage van werkgevers die een personeelsuitbreiding voorspellen en het percentage van werkgevers die een inkrimping verwachten - op +8 procent. Na de uitzuivering van de seizoenvariaties wordt dat +9 procent.

"Een nettotewerkstellingsprognose van +9 procent is geen uitschieter, maar het is evenmin de terugval die men in de huidige context misschien zou verwachten", zegt Philippe Lacroix, managing director van Manpower België.