Lanxess investeert 10 miljoen euro in vestiging in Kallo

De chemiegroep Lanxess investeert 10 miljoen euro in zijn fabriek voor rubberchemicaliën in Kallo, in de Antwerpse haven. Met de investering wordt een nieuw productieproces voor rubberversnellers gestart en worden enkele andere technische verbeteringen uitgevoerd, zo meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht.

Belga

Deze investering en de nieuwe organisatiestructuur moeten volgens Lanxess bijdragen tot het operationele succes van de site in Kallo en tot een sterkere internationale concurrentiekracht.

Lanxess nv startte in juni 2006 het proces RECOM (REgaining COMpetitiveness) om een antwoord te kunnen bieden op de wijzigende marktomstandigheden en de diverse uitdagingen rond de organisatiestructuren. Lanxess wordt namelijk geconfronteerd met stijgende prijzen voor energie en grondstoffen en slinkende winstmarges in de commodity-markten waarbinnen de groep actief is. Sindsdien wordt de strategie van de fabriek in Kallo herbekeken om de toekomst van de vestiging te vrijwaren.

Op 26 december stelde de Belgische afdeling van Lanxess een reorganisatieplan voor aan de ondernemingsraad, waarbij 127 werknemers betrokken zijn. Na die aankondiging zijn de informatie- en consultatierondes gestart, zoals voorzien in de wet-Renault. De plannen zetten kwaad bloed bij vakbonden en personeel, wat leidde tot enkele acties.

De Lanxess Groep, met hoofdzetel in het Duitse Leverkusen, telt in België ongeveer 1.500 werknemers. Lanxess heeft drie vestigingen in het Antwerpse havengebied waar kunststof-voorproducten worden gemaakt. Bij Lanxess Rubber NV in Zwijndrecht wordt synthetisch of butyl rubber geproduceerd. Bij Lanxess NV in Lillo wordt nylon (caprolactam) geproduceerd en in Kallo worden glasvezel en rubberchemicaliën vervaardigd.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio