Scenario Leterme vice-premier sterft snelle dood

Zowel bij CD&V als bij uittredend premier Guy Verhofstadt wordt formeel ontkend dat ex-formateur Yves Leterme (CD&V) akkoord is om vicepremier te worden in de interimregering die de eerste minister zou leiden. Verhofstadt laat wel weten dat er een consensus begint te groeien tussen een aantal partijen over het systeem van een interimregering.

Belga

BR>

Volgens de woordvoerder van Leterme klopt van het bericht dat De Standaard Online dinsdagmiddag de wereld instuurde, helemaal niets.

Ook volgens de woordvoerder van de premier is het nieuws "hoogst voorbarig". De eerste minister laat wel weten "dat er een consensus begint te ontstaan tussen een aantal partijen over het systeem van een interimregering, tijdens dewelke een programma over een definitieve regering alsook een staatshervorming wordt onderhandeld. Nu komt het er op aan de formule rond te krijgen, alvorens over de samenstelling te praten. Daar zijn we nog niet aan toe en alle speculaties daarover zijn hoogst voorbarig", luidt het in de Wetstraat 16.

Volgens het bericht op de website van De Standaard zou Leterme bereid zijn vicepremier te worden in de interimregering Verhofstadt III. Hij zou de portefeuille Financiën en Institutionele Hervormingen krijgen, waardoor hij de staatshervorming op de rails kan zetten. De MR zou zich volgens het bericht verzetten.