Kleuter (3) stikt in speelkasteel op school

Een kleuter van drie jaar is maandagmiddag omgekomen bij een ongeval in de Nederlandstalige kleuterschool van het Heilig Hart-college in Wezembeek-Oppem.

Belga

De kinderen waren na de middagpauze in hun klasje aan het spelen, toen een jongetje van drie jaar met zijn hoofd klem kwam te zitten tussen de spijlen van een speelkasteel. Het kind raakte in ademnood. De hulpdiensten probeerden de kleuter nog te reanimeren, maar slaagden er niet in.

Het Brusselse parket stapte in de school af en maakte foto's van het speelkasteel. De directie ving de ouders na schooltijd op. Vanavond belegt de directie een personeelsvergadering. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.

Springkasteel al tien jaar in gebruik

Het parket van Brussel is een onderzoek gestart naar het dodelijk ongeluk van maandag met een 3-jarige kleuter.

Het parket bevestigt dat er geen twijfel bestaat over de doodsoorzaak. De jongen zou eerst op een bank zijn gekropen die naast het houten speelkasteel stond. Hij wou op het kasteel springen maar kwam met zijn hoofd tussen de uitgezaagde kantelen terecht. Hierdoor is hij gestikt.

Volgens het parket is het speelkasteel een tiental jaar geleden vervaardigd door de vader van een van de leerlingen van de school. Sindsdien was het speeltuig, waar ook een glijbaan aan vasthing, al in gebruik.

De kleuterjuffrouw was samen met nog 15 andere kleuters aanwezig in de klas waar het kasteel stond, maar merkte pas te laat op dat de jongen vast was komen te zitten. De 3-jarige kleuter, afkomstig uit Wezembeek-Oppem, is omgekomen door verstikking.

Volgens het parket gebeurde het ongeval om 14 uur. De Brusselse onderzoeksrechter Patrick De Coster ging maandag ter plaatse, vergezeld van de substituut van de Procureur des Konings Birgit Herregots. Het speelkasteel werd in beslag genomen. Dinsdagmiddag vindt een autopsie plaats.