Griffelrock verlaat Zilvermeer

Griffelrock vindt niet meer plaats op het provinciaal domein Zilvermeer in Mol. Het provinciale seniorenevenement leed dit jaar te veel onder de slechte weersomstandigheden. Een werkgroep onderzoekt de mogelijkheid om Griffelrock in de Antwerpse Lotto Arena te organiseren.

bsouffreau

BR>

Griffelrock zag in 2006 het levenslicht. De provincie opteerde voor het Zilvermeer als locatie in de week vóór het kinderfestival Pennenzakkenrock. Zo kon optimaal gebruik gemaakt worden van de al opgebouwde accommodatie om senioren een namiddag muziek en animatie te bezorgen.

De eerste editie lokte nog 6.000 bezoekers. Voor de tweede versie was op 8.000 festivalgangers gerekend. De weergoden deden dat aantal in juni van dit jaar echter zakken naar 4.500 mensen. De organisatoren moesten de optredens naar een tent verhuizen.

Rolstoelgebruikers

”Er is besloten om Griffelrock in de toekomst naar een overdekte locatie te brengen zodat we niet meer afhankelijk zijn van het weer. Het Zilvermeer was bovendien een moeilijke locatie voor rolstoelgebruikers om een festival te volgen”, vertelt Hans Ides van de werkgroep Griffelrock 2008.

”De werkgroep onderzoekt de idee om met Griffelrock naar de Lotto Arena te trekken. Die knoop hakken we begin 2008 door.”

WVdB

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio