Kinderen brengen kerstsfeer

Kinderen van de basisscholen Sint-Anna en De Veerman versierden maandag pleinen en straten. Zo dragen ze bij tot sfeer en gezelligheid in de winkelstraten tijdens de eindejaarsperiode. De medewerking van de scholen is één van de nieuwe initiatieven van de gemeente om het winkelen en feesten in eigen dorp extra aantrekkelijk te maken.

“Het is leuk dat scholen ingaan op het aanbod van de gemeente om mee te helpen aan de versiering van de kerstbomen in onze winkelstraten en pleinen”, zegt schepen van Lokale Economie Tom Waterschoot (Open Vld).

“Jammer dat door het overvol programma niet alle scholen kunnen deelnemen. Wellicht houden zij de volgende jaren met dit initiatief rekening bij het uittekenen van hun schoolprogramma.”

De kinderen van basisschool Sint-Anna zorgden voor een grondige versierbeurt van het Kerkplein. Die van de Veerman lieten hun creativiteit de vrije loop in de Plezantstraat en Slangstraat. Dat gebeurde vanwege de veiligheid onder politiebegeleiding.

De kinderen van de Sint-Jozefschool Zouaaf zijn donderdag 13 december van af 14u actief in de Geemstraat. Op het Dorpsplein van Moerzeke geven de leerlingen van Basisschool De Dobbelsteen vrijdag 14 december vanaf 13.45u een feestelijk uitzicht.

Dan is Hamme klaar voor de tiende editie van VVV Kerststallentocht op zaterdag 14 en zondag 15 december. “Liefst twintig kerststallen kunnen worden bewonderd”, vertelt schepen van Toerisme Herman Vijt (CD&V). “Aan elf van deze stallen zorgen vooral wijkcomités voor animatie. Zo vindt op 16 december vanaf 15u een ponytocht onder muzikale begeleiding plaats in de Sint-Renildewijk.

Aan de Renildezaal is er om 17u een kerststerrenworp. Aan de kerststal van de Ritakapel op de Bootdijk in Moerzeke zingt de Scheldegalm die dag kerstliederen. Hiervoor zorgt het wijkcomité Bootdijk. In het vernieuwd interieur van de Ekelbeekkapel kan een antieke kerstfamilie worden bewonderd.

Bijna overal worden warme dranken, glühwein en jenever geserveerd.”

lOssenwijk

Er vinden nog tal van andere kerstevenementen plaats. Uitschieter is de opvoering van het folkloristisch kerstspel Een Oske geboren op 26 december om 19u op de parking Sint-Anna 1a. door de inwoners van de Ossenwijk.

Wim ONSELAERE

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio