Fietsteam maakt indruk

In Brasschaat liepen zopas zes Bolivianen uit Tarija rond. Dat kwam omdat er al jaren een Stedenband bestaat tussen de gemeenten. De Tarijanen bezochten alle gemeentelijke diensten en leerden veel over veiligheid en preventie.

De Stedenband houdt veel bezoeken en tegenbezoeken in. De vorige coalitie begon er mee en de huidige coalitie zet de traditie verder. De delegatie die zopas in Brasschaat vertoefde, bestond uit drie gemeenteraadsleden, brandweerlui en politie.

Verkeerspark

“We zijn onder de indruk van het verkeerspark in Deurne, dat is een idee dat we in Tarija zeker gaan uitwerken. Ook van de evacuatieplannen die we hier zagen, konden we heel wat opsteken. Onze brandweerman Carlos heeft een duikersopleiding gevolgd, die kennis zal ons in Tarija ook zeker van pas komen. Verder was ook het politiefietsteam een openbaring voor ons ”, vertellen de Tarijanen die het hier bijzonder koud vonden.

De Zuid-Amerikanen hadden een goedgevuld programma. Zo bezochten ze het Rode Kruis, trokken ze naar het Vlaams Parlement, Brugge, de kust en de Antwerpse haven.

De Belgische keuken heeft een onuitwisbare indruk nagelaten. “Zeer lekker, vooral de desserts en de chocolade."

JBr

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio