”Tijd voor andere dingen”

Pol Goderis en Griet Stes bakken op 17 december voor het laatst steak en frieten in hun eethuis De Pepper aan de Bredabaan 506. De zaak wordt overgenomen door Han Zwaard en Pascale Meyer en gaat op 10 januari terug open.

“Na 19 jaar, 6 maanden, 23 dagen en heel veel uren is het tijd voor een nieuwe uitdaging”, vertellen de uitbaters. “We hebben het altijd graag gedaan, maar we wilden eens iets anders.” Pol gaat bij Dakwerken Menda werken in Kalmthout en Griet kan aan de slag in de keuken van rusthuis Sint-Michael in Essen. “Ik neem dus geen afscheid van het koken, maar in het rusthuis moet ik niet meer tijdens het weekend werken”, vertelt Griet.

Wat de twee het meest gaan missen? "De klanten!" En wat het minst? “De moeilijke klanten”, lacht Pol. “En de late uren en de weekends. Dat is ook een reden waarom we iets anders gezocht hebben.” De Pepper is ideaal voor wie met kinderen komt. Op het menu vind je alles: vis, steak en dag-, week- en maandmenu’s.

Niets veranderen

Pol en Griet: "Aan Han en Pascale, die het roer overnemen, willen we zeggen: blijf verderdoen zoals wij nu bezig zijn, wees jezelf en zet je volledig in. Dan zal het wel lukken.”

”We gaan niet veel veranderen, niet aan het interieur of aan het menu. De Pepper staat bekend voor kwaliteit. We willen de succesformule niet veranderen”, bevestigt Han. “Als we De Pepper overnemen, verhuizen we naar hier. Het is toch een voordeel om aan je zaak te wonen, omdat je er zoveel tijd gaat doorbrengen”, weet Pascale. Pol en Griet verhuizen met de kinderen naar Gooreind. Het wordt voor iedereen dus een grote verandering. De overname is uiteindelijk snel gegaan. “Nog geen maand geleden zagen we het bordje 'over te nemen' staan en nu is alles al in kannen en kruiken”, vertellen de nieuwe eigenaars. Op 17 december geven Pol en Griet een afscheidsfeestje waarop iedereen uitgenodigd is.

An VAN DEN OUWELANT

De Pepper, Bredabaan 506,

Wuustwezel

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio