Els De Schepper en Jo Lemaire zingen in Lierse begijnhofkerk

De vzw Vrienden van de Regenboog organiseert op dinsdag 18 en woensdag 19 december om 20u twee unieke concerten in de begijnhofkerk in Lier. Op het podium staan maar liefst 23 artiesten uit Europa, Amerika en Afrika. De bekendsten zijn ongetwijfeld Els De Schepper en Jo Lemaire.

Het is ondertussen de vijfde keer dat de vzw Vrienden van de Regenboog een concert organiseert ten voordele van de Regenboogscholen voor buitengewoon onderwijs in Lier en Kessel (Nijlen). “Drie kersten op rij mochten we ons verheugen in schitterende concerten met Toots Thielemans. Maar in november vorig jaar kwam de onheilstijding: Toots zat in een dipje en alle optredens werden geschrapt. Gelukkig bood de wereldberoemde jazzpianist Jack van Poll zich aan als redder in nood”, vertelt Herman Van Hove.

“Jack zorgde er vorig jaar alsnog voor dat we een geslaagd en uitverkocht concert hadden. Dit jaar was Jack bereid een nog grootser programma in elkaar te boksen. Het begon met DonnaCorda, een ensemble van twaalf professionele strijksters onder leiding van Eva Vermeeren. Enkele dagen later liet hij me

weten dat hij ook de Amerikaanse Nederlander Eddy C, prima zanger en uitstekend percussionist, heeft vastgelegd. Ondertussen hebben we al tweemaal de begijnhofkerk gaan opmeten om zeker te zijn dat we alles en iedereen op het podium krijgen, aldus Herman Van Hove.

“Behalve The Jack van Poll Sextet en DonnaCorda krijgt u op beide concerten in Lier ook nog de Jack’s RainBow Singers te horen. Die bestaat uit Els De Schepper, Chantal Willie (Kaapstad), Jo Lemaire, Eddy C (Indiana, VS) en Tutu Puoane (Pretoria)”, besluit Herman Van Hove.

Met de opbrengst van beide concerten help de vzw Vrienden van de Regenboog de school voor buitengewoon lager onderwijs aan de Oude Bevelsesteenweg in Kessel (Nijlen) en die voor secundair onderwijs aan de Kapelstraat in Lier. Het schoolgebouw in Lier moet de komende jaren grondig gerenoveerd worden.

Chris VAN ROMPAEY

Tickets kosten 25 euro. Reserveren op 03-685.79.03.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio