Verkeersdrempel voor Ter Dilft

Cultuurcentrum Ter Dilft in Bornem krijgt deze week een verkeersdrempel voor de deur. Een overbodige luxe, zo menen buren.

Het stuk Sint-Amandsesteenweg dat langsheen Ter Dilft loopt, is deze week afgesloten voor alle verkeer. Werklui zijn er maandag begonnen met het uitgraven van het wegdek om er halverwege een verkeersdrempel aan te leggen. Tegelijk wordt een tweetal putten in het kasseien wegdek weggewerkt. De buren zijn nochtans misnoegd.

“Een drempel is niet nodig en het zijn geen twee putten maar een pak putten die een grondige opvulling nodig hebben. De grote fout ligt bij het zwaar verkeer dat hier altijd maar rijdt: autobussen en dan nog een pak vrachtwagens waarvan er hier in feite bijna geen mogen voorbijrijden, maar elke dag op dezelfde piekmomenten, om te beginnen‘s ochtends vroeg al, donderen ze hier voorbij. Geen mens die er niet wakker van wordt. Voorts rijden ze hier allemaal veel te snel”, zegt François Verhaegen, de spreekbuis namens de buren. Bij de heraanleg van dat straatgedeelte voor Ter Dilft, in de zomer 2003, kloegen de buren al over de stofhinder die al dat zware en te snelle verkeer veroorzaakte. “Er is op dat vlak niets veranderd en ook nu weer is het een maat voor niets.”

TF

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio