Opnieuw & Co sluit noodgedwongen kringwinkel

Kringloopcentrum Opnieuw & Co sluit op zondag 16 december zijn winkel aan de Frederik Peltzerstraat 13 in Lier. Het dak is zo instabiel dat de veiligheid van de klanten en het

personeel niet meer kan worden gegarandeerd.

“We huren deze voormalige

bioscoopzaal sinds 1995”, vertelt algemeen coach Koen Goemans. “Eigenlijk waren we van plan om enkele verfraaiingswerkzaamheden uit te voeren. Maar tijdens het vooronderzoek voor de plaatsing van een brandbestendiger plafond bleek de dakstructuur in een zeer slechte staat. Die kosten kunnen we als huurder niet dragen. Een gesprek met de eigenaar leverde niets op. Die roept overmacht in, in de hoop ons hier weg te krijgen.”

“Eind augustus hebben we om veiligheidsredenen de zaal moeten sluiten en verkochten we enkele nog spullen vooraan in het winkeltje. Die ruimte was te klein om te renderen. We sluiten dus met pijn in het hart de winkel waar het verhaal van Opnieuw & Co begon. We gaan dus tijdelijk weg uit Lier, maar we komen terug, op een nieuwe locatie. Waar weten we nog niet: we zoeken een ruimte van minstens duizend vierkante meter”, aldus Koen Goemans.

De winkel mag dan wel verdwijnen, de werking van Opnieuw & Co in Lier blijft behouden. De ophalingen in Lier en omgeving gaan natuurlijk onverminderd door. We breiden ook het aantal kledingcontainers in de stad uit en je kan nog steeds met al je herbruikbare goederen terecht in het containerpark van Lier. Daar worden de goederen voor Opnieuw & Co apart gehouden. Zelf brengen kan steeds in onze winkels in Mortsel en Duffel, waar er ruime parkeermogelijkheid is”, besluit Koen Goemans.

CVR

Gratis ophaling: 03-488.38.83

www.opnieuwenco.beMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio