Groendienst frist park Gemeenteplaats op

Met het vellen van zieke populieren in het park aan het dorpsplein heeft de groendienst maandag de aanzet gegeven voor een grondige opfrisbeurt. Op langere termijn bekijkt Hemiksem de herinrichting van de groene ruimte.

Die herinrichting moet passen in de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Dorp. In afwachting daarvan wil het gemeentebestuur het park alvast een opfrisbeurt geven. De groendienst is daarom begonnen met het vellen van bomen die door stamrot zijn aangetast. Begin volgend jaar staan nog ingrepen gepland. ”Vroeger lagen hier wat volkstuintjes, maar die worden niet langer onderhouden. De groendienst gaat die begin volgend jaar egaliseren en inzaaien. Ook de laurierhaag aan de kant van het dorpsplein, die in de loop van de jaren is verwilderd, willen we weghalen. Op die manier creëren we vanop de Gemeenteplaats een uitkijk op de open groene ruimte”, verduidelijkt schepen van Ruimtelijke Ordening Luc Bouckaert (CD&V/N-VA).

Met die plannen lijkt de lap grond tussen de kerk en de UNO-laan gevrijwaard te blijven van bebouwing. Een stukje van het park zou in aanmerking kunnen komen als bouwgrond en het gemeentebestuur speelde een tijd geleden met het idee om het te verkopen voor de bouw van flats. ”Maar de tendens is om de open groene ruimte te behouden”, deelt Bouckaert mee.

BaR

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio