Boem-Patat lenigt nood aan kinderopvang in Waver

Ouders die op zoek zijn naar opvangmogelijkheden voor hun kroost in de omgeving van Onze-Lieve-Vrouw-Waver, hebben er vanaf januari een optie bij. Chris Nees en Erika Uyttendale van de minicrèche Kaas met Gaatjes openen er Boem-Patat.

Chris Nees en Erika Uyttendale vonden elkaar zo’n vier jaar

geleden, toen ze elk nog voor de klas stonden. ”We raakten aan de praat en al snel bleek dat we de droom van een eigen crèche gemeen hadden”, vertelt Chris Nees. Wat later opende het duo aan de Brusselsesteenweg in Mechelen minicrèche Kaas met Gaatjes.

Hoewel die crèche het vier jaar later nog steeds goed doet, hebben de oprichtsters de zaak overgelaten. ”We wilden graag een crèche met meer ruimte. Aan de Bosstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver hebben we een ruimte gevonden waar dat mogelijk is”, gaat Chris Nees voort. ”Niet toevallig zijn we in Onze-Lieve-Vrouw-Waver beland. Op zoek naar een goede locatie voor een nieuwe crèche hebben we eerst op de website van Kind en Gezin nagegaan waar er nog behoefte aan kinderopvang is. In Onze-Lieve-Vrouw-Waver blijken er nog niet voldoende initiatieven.”

Op 7 januari openen beide dames aan de Bosstraat, tegenover de gemeentelijke kinderopvang Het Boshuis, hun kinderopvang Boem-Patat. Zeventien kinderen kunnen er terecht. ”Overdag vangen we kinderen van nul tot drie jaar op. We bieden ook naschoolse opvang voor kinderen, of hun broertjes en zusjes, die in onze minicrèche zijn geweest. Na enkele weken van promotie maken is er al heel wat interesse. Van de zeventien plaatsjes zijn er momenteel slechts vijf meer vrij”, geeft Chris Nees nog aan.

Hun minicrèche Kaas met Gaatjes aan de Brusselsesteenweg in Mechelen blijft gewoon voortbestaan. De nieuwe uitbaters herdopen de kinderopvang wel in Het Muizeneiland.

Jan VAN DE POEL

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio