Geplette scholier verlaat ziekenhuis

De vijftienjarige Giel G. uit Geel is weer thuis. Vrijdagochtend was de jongen in de straat Kwakkelberg door een zwiepende auto tegen een muur gekatapulteerd. Volgens de pedagogische dienst van Technische School Sint-Jozef in Geel vallen zijn verwondingen mee.

Een onvoorzichtige twintiger uit Tielen (Kasterlee) veegde vrijdag twee vijftien­jarige scholieren van het Sint-­Jozefinstituut in Geel van de baan. Met een onverantwoord rijmanoeuvre verwondde de dader onder meer een jongen die op de stoep stond te wachten. De vijftienjarige raakte met zijn fiets geplet tussen de slippende auto en een muur. De scholier belandde even op intensieve zorgen in het ziekenhuis van Geel.

”De jongen is intussen thuis. Hij liep geen botbreuken op, maar er zijn wel pezen afgerukt. Wij zijn blij dat hij aan de beterhand is”, getuigt pedagogisch directeur Fons ­Goukens. ”Ik sta op het punt hem een bezoek te brengen. De jongen kan rekenen op steun van ons eigen begeleidingsteam.”

De pedagogisch directeur betreurt de gebeurtenissen van afgelopen vrijdag. ”De chauffeur was geen leerling van onze school. Hij staat in Tielen blijkbaar bekend om zijn onverantwoord rijgedrag.”

De andere leerling liep lichte verwondingen op. Een opname in het ziekenhuis was voor hem niet nodig.

WVdB

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio