Chiromeisjes maken Roemeense kindjes blij

Sinterklaas en de kerstman zijn niet de enigen die in december kinderen gelukkig maken met pakjes. De meisjes van Chiro ­Zwaneven in Oud-Turnhout verrasten onlangs een vijftigtal ­Roemeense schoolkinderen met een groot pak vol Chirotruien.

Chiro Zwaneven heeft er sinds kort vijftig Roemeense leden bij. Of daar lijkt het althans op, want in het Roemeense dorp Vinatori lopen vijftig schoolkindjes rond in truien waarop ‘Chiro Zwaneven’ staat.

”Vorig jaar bestelden we zo’n 250 nieuwe truien voor onze leden”, legt hoofdleidster Hanne van Chiro Zwaneven uit. ”Van de oude truien waren er alleen nog grote maten als X en XL over en de meeste leden hebben liever een kleinere maat. Die oude exemplaren werden totaal niet meer verkocht, dus hebben we beslist om ze aan een goed doel te schenken.”

Hartverwarmend

Op de kwaliteit van de weggegeven truien valt niets aan te merken. “De truien zijn lekker warm en degelijk. Ze zitten zelfs beter dan onze nieuwe truien.”

De Chiro van Zwaneven belandde toevallig in Roemenië. ”We wisten dat een kennis van mede­leidster Lien Jansen geregeld naar het buitenland gaat om aan ontwikkelingswerk te doen”, vertelt de hoofdleidster. ”Toen we hoorden dat zij de truien aan arme schoolkindjes in ­Roemenië kon bezorgen, was de beslissing snel genomen.”

“En nu we foto’s gezien hebben van de kindjes met onze Chirotruien aan, is het overduidelijk dat we de juiste beslissing hebben genomen. Die foto’s zijn echt hartverwarmend, we krijgen zelfs zin om volgende keer weer een lading truien te veel te bestellen”, lacht Hanne.

Kathleen VAN BEURDEN

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio