Beerse pompt 250.000 euro in scoutslokalen

De scouts en gidsen André de Thaye en Sint-Rita uit Beerse bereiden nieuwe lokalen voor. De beslissing van het gemeentebestuur om 250.000 euro - de helft van de kosten - te betalen, lokt in kritiek uit.

BR> De lokalen van de scouts, gevestigd op de jeugdpleinen achter de Schoolstraat, zijn fel verouderd. De plannen voor een langverwachte nieuwbouw zijn klaar. In het jeugdwerkbeleidsplan voor 2008-2010 trok het CDE-Groen!-bestuur van Beerse een bedrag van 250.000 euro uit voor de bouw van de lokalen. In een anoniem bericht uit 'de jeugd van Beerse' felle kritiek op deze beslissing. ”Schepen van Jeugd Sus Wouters (CDE, red.) trekt partij voor zijn eigen vereniging. De scouts zetten een heuse villa neer”, luidt het.

De schepen kwam onlangs nog in opspraak door een veroordeling voor sociale inbreuken. ”Dat ik zelf bij de scouts ben geweest, heeft helemaal niets met deze beslissing te maken”, reageert Sus Wouters. ”De scoutsgroep is met 300 leden veruit de grootste jeugdvereniging in Beerse. De lokalen zijn in de jaren '60 met eigen middelen geplaatst. De scouts dragen zelf 250.000 euro bij. Ze hebben al 100.000 euro gespaard en proberen via acties nog geld te verzamelen.”

Voor oppositiepartij Open Vld gaat een subsidie van 250.000 euro te ver. ”Met een subsidie van 50.000 euro kan ik best leven. Maar het gaat te ver dat de gemeente er nog eens 200.000 euro bovenop gooit”, zegt Tom Jacobs (Open Vld).

BVDL

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio