Belastingen gaan de hoogte in

De belastingen gaan in 2008 naar omhoog in Hoogstraten. Die ingreep is volgens de CD&V-fractie nodig om de bouw van de bejaardenflats, het nieuwe zorgcentrum en de bouw en uitbating van een zwembad te kunnen betalen.

De personenbelasting stijgt van vijf procent naar zes procent. De onroerende voorheffing gaat omhoog van 1.350 naar 1.400. “Maar dan nog zitten we met onze belastingen onder het gemiddelde van 2007”, licht de CD&V-

fractie de plannen toe na het schepencollege van maandag.

“Het OCMW gaat twintig miljoen euro investeren. De helft van die kosten komen wellicht op kap van de gemeente. Onder het nieuwe zorgcentrum komt een parkeergarage die plaats biedt aan zestig auto’s. Dat kost uiteindelijk een flink pak meer, maar die kans konden we niet laten liggen.”

“Tegen 2012 willen we ook een nieuw zwembad bouwen achter de smurfenhuisjes (de huisjes achter het OCMW, red.). Daar is wellicht ook plaats voor een cultuurcentrum. Die plannen moeten nog ontwikkeld worden. We willen ook investeren in mensen en vooral efficiënt besturen.”

Burgemeester Arnold Van Aperen (KVB) werd op voorhand niet ingelicht over de pers-

conferentie. ”Na het college kwam schepen Ward Baets(CD&V) me nog snel op de hoogte brengen van de persconferentie. Ik wil beklemtonen dat dit niet het unanieme initiatief is van het schepencollege. We zijn het over een aantal punten niet eens. Bovendien lijkt het me niet fair om de pers in te lichten nog voor de commissie financiën bijeen is geweest.”

De begroting met de belastingverhogingen staat op de agenda van de gemeenteraad van volgende maandag. CD&V toont zich vastberaden om een meerderheid te vinden voor dit voorstel.

AO

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio