Sint-Christophe sluit deuren

Opelgarage Sint-Christophe trekt vrijdagavond definitief de deuren dicht. Niet Sint-Christophe, maar wel de Hoogstraatse collega Barto verhuist binnenkort naar de eigen nieuwbouw op de Turnhoutse Parklaan. Wat er met het personeel gebeurt, is nog onduidelijk.

De Turnhoutse Opeldealer Sint-Christophe startte eerder dit jaar met een grote nieuwbouw naast Delta Lloyd aan de overkant van het spoor op de Parklaan. Nu die klus haar einde nadert, doekt Sint-Christophe de eigen bedrijvigheid op. Vrijdag is de allerlaatste dag dat de Turnhoutse Opelgarage open is.

“Ik heb de onderneming verkocht aan mijn Opelcollega Barto uit Hoogstraten”, zegt zaakvoerder Pascal Potters van Sint-Christophe. “Die wil zijn intrek in de nieuwbouw nemen tegen het Autosalon van midden januari. Onze huidige site is verkocht aan Pelckmans uit Merksplas, die hier een tuincentrum wil openen. Rond dat dossier hangt momenteel nog wel een groot vraagteken.”

Personeel

Kris Verbeek van Barto bevestigt de overname. “De bedoeling is om vanaf half januari de showroom op de Parklaan te openen. De werkplaats gaat pas in maart op. In de tussenperiode kunnen klanten altijd bij onze garage in Hoogstraten terecht.” Barto blijft nadien ook op de twee vestigingen in Turnhout en Hoogstraten actief.

Opel neemt zowat de helft van de 6.000 vierkante meter oppervlakte van de nieuwbouw in beslag. De andere helft wordt in drie units verdeeld voor onder meer Delta Lloyd en Carglass. De grond en nieuwbouw blijven eigendom van de familie Potters van Sint-Christophe.

De grote onduidelijkheid in het overnameverhaal is wat er na vrijdag met het twintigtal resterende personeelsleden van Sint-Christophe gebeurt. De gesprekken zouden daarover nog lopen. Volgens Potters gaat het grootste deel wellicht mee over naar Barto, maar

Barto zelf zegt dat het “nog koffiedik kijken” is.

Hans OTTEN,

Guy VAN NIEUWENHUYSEN

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio