Brigitte Ameryckx wil winnen in Peking

25.000 euro. Zoveel heeft rolstoeltennisster Brigitte Ameryckx minstens nodig om volgende zomer de Paralympics in Peking. Een benefiet moet daarvoor volgende zaterdag een flinke bijdrage toe leveren.

”In 1991 raakte de toen 19-jarige Brigitte verlamd bij een auto-ongeval”, vertelt vriendin Sigi Leurs van tennisclub Witte Wilg in Schoten. ”In 1995 ging ze rostoeltennissen, en op dit moment staat ze wereldwijd op de vijftiende plaats. Om naar de Paralympics van Peking te mogen, moet ze bij de acht besten van de wereld horen. En om die ranking te verbeteren, moet ze eerst nog tornooien spelen in onder meer Engeland, Canada, Zuid-Afrika en Zwitserland. Twee recente tornooien in Praag en Nottingham zijn prima gegaan, en ze heeft echt wel medaillekansen. Maar vliegtuigtickets, hotelkosten en inschrijvingen kosten handenvol geld, en daarom organiseren we 15 december een grote benefiet op de terreinen van Witte Wilg aan de Zilverstraat. Daarnaast verkopen we ook nog steunkaarten voor Brigitte.”

Op de benefiet kan iedereen een balletje slaan tegen Dick Norman en Laurence Courteois. Ook de wereldtop van het rolstoeltennis, Esther Vergeer en Robin Ammerlaan, zullen van de partij zijn. Voor de niet-tennissers is er een uitgebreide selectie caféspelen en vrijwilligers zorgen voor eet- en drankkraampjes uit verschillende werelddelen.

BR

www.wittewilg.be/benefiet/

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio