Tralietrotter vertelt in Warande

Met Jan De Cock ontvangt de Warande maandag 10 december een man met een opmerkelijke missie. De zogenaamde tralietrotter komt er vertellen over de 69 gevangenissen waar hij vrijwillig heeft gelogeerd.

Op uitnodiging van de Mondiale Raad Turnhout en de lokale

Amnestygroep spreekt Jan De Cock op maandag 10 december om 20u in de Terraszaal van de Warande. Zijn voordracht kadert in de Week van de Rechten van de Mens.

In een jaar tijd bezocht De Cock niet minder dan 69 gevangenissen, van Sint-Petersburg over Bangkok tot New York en Kaapstad, waar hij uit vrije wil één of meerdere nachten doorbracht. Achter de tralies ontmoette hij zowel kruimeldieven als huurmoordenaars en vliegtuigkapers.

Zijn motief? Een mengeling van nieuwsgierigheid en solidariteit. De Cock, die deeltijds als stervensbegeleider en als vrijwilliger in de gevangenis van Antwerpen werkt, wil de spreekbuis van gevangenen zijn, schrijft hij in zijn boeken Hotel Prison en De kelders van Congo. Daarmee wil hij mensen genuanceerder over gevangenen leren spreken en denken.

Als hij zich niet ergens laat opsluiten, geeft De Cock lezingen. De opbrengsten van zijn boeken en lezingen stopt hij in een project voor de bouw van een menswaardige gevangenis in Afrika.

GJ

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio