Turnhout overweegt invoer mobiele Digid@k

Turnhout wil een mobiele Digid@k invoeren. Digid@ks zijn openbare computerruimten waar je kan leren werken met pc’s. De nieuwe ruimte op wieltjes moet de blinde vlekken Parkwijk en Schorvoort opvullen.

BR> Digid@k werkt met een peter­systeem. Als een organisatie een Digid@k wil huisvesten, kan die zich kandidaat stellen. Daar worden dan pc’s geïnstalleerd en neemt een begeleider plaats. In Turnhout zijn er al acht locaties gevonden. Maar in de Parkwijk en Schorvoort blijft het stil.

Om ook daar de digitale kloof te dichten, overweegt de stad een mobiele Digid@k. Een begeleider reist telkens mee. De stad hoopt dat er zich dankzij de mobiele Digid@k wel kandidaat-huisvesters aanbieden.

De Digid@k op wieltjes past helemaal in het beleid van buurtgerichte werking. De raadsleden twijfelen dan ook niet aan het nut van de mobiele Digid@k­.

Het kostenplaatje van 21.000 euro wordt opgenomen in de begrotingstoelage.

De Digid@ks hebben veel succes in Turnhout. Er zijn al 4.000 mensen ingeschreven. Zij kunnen gratis van de computers, scanners en printers gebruikmaken. Er zijn ook initiatielessen. Daarvoor groeit de wachtlijst aan.

MaMi

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio