Handelsrechtbank verwelkomt nieuwe voorzitter

De 47-jarige Jacques Maes uit Antwerpen legde de eed af als nieuwe voorzitter van de rechtbank van koophandel in Turnhout als opvolger van Turnhoutenaar Ludo Goossens (67). Hij is de op een na jongste rechtbankvoorzitter in Vlaanderen.

De rechtbank van koophandel of handelsrechtbank treedt op in geschillen bij handelaars en vennootschappen en is ook bevoegd voor faillissementen en gerechtelijke akkoorden.

In Turnhout is deze rechtbank gevestigd in De Merodelei. Jacques Maes is voortaan de nieuwe voorzitter. ”Voor de eerste keer is een Antwerpenaar voorzitter van een rechtbank in Turnhout”, zegt Jacques Maes. Hij werkte jarenlang als advocaat aan de balie in Antwerpen. Zeven jaar geleden begon hij als substituut-arbeidsauditeur in Turnhout en daarna als rechter bij de handelsrechtbank. ”Ik wil het goede werk van mijn voorganger, Ludo Goossens, verderzetten. Een rechtbank moet snel, excellent en vriendelijk werken”, meent Jacques Maes. ”De handelsrechtbank is geen vijand maar eerder een bondgenoot van handelaars en consumenten.”

Het gebouw van de handelsrechtbank is dringend aan renovatie toe. De plannen daarvoor liggen klaar. ”Binnen de vier jaar zou de verbouwing beginnen”, weet de afscheidnemende voorzitter Ludo Goossens. ”Ik was vanaf 2002 voorzitter van de rechtbank en werd al snel geconfronteerd met belangrijke gerechtelijke akkoorden zoals bij Brepols in Turnhout en Fardis in Beerse.”

BVDL

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio