Sporthal Diepvenneke ondergaat facelift

Vosselaar heeft ambitieuze plannen op sportief vlak. De gemeente plant de bouw van een bijkomende sporthal van 1.400 vierkante meter en de installatie van een kunstgrasveld aan sportcentrum Diepvenneke.

Sportcentrum Diepvenneke barst uit zijn voegen. De huidige sporthal van een kleine duizend vierkante meter groot is intussen 27 jaar oud en is overbezet. Het gemeentebestuur nam in zijn sport­beleidsplan 2008-2013 de bouw van een nieuwe sporthal van 44 meter bij 32 meter en 9 meter hoog op. De nieuwe ruimte sluit aan bij de bestaande hal.

”Onze gemeente telt 4.000 sporters op ruim 10.000 inwoners. De volleybalclub doet het goed in eerste nationale, maar moet vaak elders trainen”, vertelt Marc Soontjens (CD&V), schepen van Sport. ”In de nieuwe hal kunnen ook andere zaalsporters terecht zoals turners en atleten. We willen de bestaande sporthal ook aanpassen met de vernieuwing van het sanitair en de verwarmingsinstallatie.”

De gemeente plant de bouw en de in gebruikname van de nieuwe hal in de periode van 2011 tot 2013. De kosten worden geraamd op zo’n twee miljoen euro, maar het bestuur hoopt op een subsidie van de Vlaamse regering. Vosselaar dient daarom een dossier in bij het Vlaamse Sportinfrastructuurfonds.

Ook voor de aanleg van een nieuw kunstgrasveld voor buitensporten rekent de gemeente op subsidies. ”We hebben nu drie terreinen en een vierde oefenveld. Die terreinen zijn overbespeeld en liggen er in deze periode slijkerig bij. Een kunstgrasveld op het huidige D-terrein kan een oplossing zijn”, meent Marc Soontjens.

Het nieuwe sportbeleidsplan is goedgekeurd door de gemeenteraad. Sp.a stemde tegen. ”We herbekijken best eerst de planning van de huidige sporthal om daarna de behoefte naar een nieuwe ruimte na te gaan”, zegt Jef Michielsen (sp.a).

BVDL

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio