Opnieuw fietser omgekomen

Lille - Een 82-jarige fietser is maandagvoormiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval in de Gebroeders De Winterstraat in Wechelderzande (Lille). Het is niet de eerste keer dat een zwakke weggebruiker overlijdt bij een ongeval op de drukke gewestweg. Het Lilse gemeentebestuur vraagt de overheid om werk te maken van de vernieuwing van de weg.
BR>
De Gebroeders De Winterstraat, de toegangsweg van Lille naar Wechelderzande, bevestigt opnieuw zijn kwalijke reputatie als een levensgevaarlijke baan. Een vrachtwagen greep maandag om 10.40u de 82-jarige C.V.d.B uit Wechelderzande.

De man reed met zijn fiets op de berm tussen de Voetbalstraat en de Lindenlaan. Een truck met aanhangwagen die van de E34 kwam, raakte de fietser, waarna de man zwaar ten val kwam en overleed. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse om het ongeval te onderzoeken.

Het is niet de eerste keer dat een fietser bij een zwaar ongeval om het leven komt in de Gebroeders De Winterstraat. Op 26 maart 2006 stierf fietser Kurt A. uit Lille toen een auto hem tijdens het oversteken greep. In december 1998 kwam de 12-jarige Ellen H. uit Wechelderzande om het leven. Ook zij stak met haar fiets de weg over in de buurt van Zand.

Bomen

De straat beschikt maar langs een kant over een fietspad. Het gemeentebestuur van Lille is al langer vragende partij om de baan beter te beveiligen.

"Het beheer van de weg is in handen van het Vlaams Gewest", zegt burgemeester Jef Van Duppen (CD&V). "In ons nieuwe beleidsplan namen we de vernieuwing van de weg op. Langs beide kanten komen best vrijliggende fiets- en voetpaden. We hebben ook geen problemen om de bomen te verwijderen en nieuwe te plaatsen. De huidige bomen beschadigden de rijweg en belemmeren het overzicht."

Bart VAN DEN LANGENBERGH
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio